Modern Çağın Evleri Nasıl Olur?

Her birimizin farklı istek ve ihtiyacı maddi imkanları ve buna karşın değişen zevkleri ve yaşam alanları var. Kimimiz küçücük stüdyo tipi dairelerde kimimiz villa tipinde geniş evlerle yaşasakta evlerimizin güvenliği ilk sırada yer almakta. Özellikle apartmanda yaşıyorsanız dairesel yangın merdiveni dikkat çekmektedir. Hem görünüş açısından hem de zor da kalındığında kullanış açısından güvenlidir.

Evin dekorasyonu denildiğinde ise kimisi klasik mobilyaları kimisi modern koltuk takımlarını beğeniyor. Kimisi dekoratif eşyalara çok meraklı kimisi bu tür eşyaları yayıntı olarak görüyor. Ama sonuç olarak, hepimiz çelik bir kalkan misali sığınağımız olan evlerimizde kendimizi huzurlu hissedeceğimiz, bizleri ifade eden dekorasyonlar yapmaya gayret ediyoruz. Kimisi bu işi iç mimarlara bırakıyor kimisi ise her bir eşyamızı kendimiz seçip kendi gönlümüze göre evini döşüyor.

İhtiyaçlarımız ve zevklerimiz ne olursa olsun, herkes yaşadığı ortamın evi işyeri ferah ve kullanabilir kılmak ister. Bu yazımızda farklı tarzlara hitap eden birkaç değişik oturma odası, mutfak, banyo ve koridor örneklerini işledim. Her ne kadar birbirinden farklıymış gibi olsalar da göreceksiniz ki, doğru ve kullanışlı tasarımlar aslında aynı düzen ve prensibe dayanıyor. Bunların başında da uygulama alanı için, birbirine uyumlu parçalar seçmek geliyor. Örneğin döşemesi, halısı, perdesi birbirine uyumlu, odayı boğup kasvete sürüklemeyecek bir inegöl mobilya koltuk takımı ya da dolabıyla yatağıyla uyumlu bir halı ve perde, istediğiniz hangi modelde ve renkte olursa olsun işte bu uyum sayesinde evlerimiz şık bir hale sokacaktır. İnşaat tadilat işleri de düzenli bir şekilde yapılmış olan evlerde çok şık bir görünüm sağlamak çok önemlidir.

Günümüzde çok farklı biçimlerde genişliği biçimi mutfaklar için her bütçeye uygun, birbirinden güzel ve kullanışlı mutfak dolap ve tezgahları bulmak mümkün. Mutfakta geçirdiğimiz zamanı görmezden gelmek sanırım imkansız, zira her gün zamanımız yemek hazırlamak ve yemek sonrası temizlik yapmak için bu ortamda geçiyor. O nedenle ne kadar işlevsel ve ferah olursa o kadar rahat işimizi tamamlayabileceğimiz bir mutfak oldukça büyük önem arz ediyor. Küçük bir mutfak için önerilerimiz her yerinde açık renk kullanılması şeklinde.  Mutfakta depolama alanı pişirme ve hazırlık alanları kadar önem taşıyor. Bu da çok ufak bir uygulama alanına fazla fazla  dolap ve çekmece koyma zorunluluğu getiriyor. Doğal ışık alan büyük bir mutfağımız varsa çok şanslısınız, istediğiniz renkleri zevkinize göre kullanabilmeniz mümkün fakat hepimizin bilincinde olduğu evlerimizde genelde apartman boşluğunu gören, içeriye ışık almayan, ufak bir alan bırakılmış mutfaklarda işimizi görmek zorunda da kalıyoruz. Bunun sonucunda boğucu bir mutfağa sahip olmamak  için dikkate almamız gereken iki önemli detay var: İlki açık renk mutfak dolap ve tezgahı seçmek, ikincisi ise iyi bir aydınlatma tercih etmek. Hem mutfağın geneli hem de çalışma tezgahını aydınlatmak için, normal ampullerden daha tasarruflu elektrik harcayan Led ampulleri her elektrikçiden bulmak mümkün.

Tezgah seçiminde de dikkat etmeniz gerekir çeşitlilik bol ama sizin işinize hangisi yarar belenco tezgahlar revaçta oldukça kullanışlı ham maddesi kuvars parlaklığı ile ön planda temizliği kolay leke tutmuyor pratik olmak her zaman zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Gelelim salon dekorasyonunun en önemli parçası olan halılarımıza Hepimizin bildiği üzere, evlerimizde en çok karşılaştığımız,  gelenek göreneklerimizde kimden ne gördüysek uyguluyoruz demiştik ya işte bu halı türü olan kahverengi, kızıl, bej rengi desenli halılardır. Tahmin ediyorum ki hemen hemen hepimizin evinde bu tarz halılar mevcut. Bu model halıyı  yine desenli bir koltuk döşemesi ile kullanırsak oda çok göz yorucu ve sıkıcı görünebilir. O nedenle eğer ki halımız desenli ise, koltuk döşemelerimizi düz renk seçmekte fayda var. Desenli kırlentler ile de süsleyebileceğimiz böyle düz renkli bir koltuk  hem de modern ve şık bir görüntü sağlayacaktır. Halı yıkama da kullanılan makineler halılarınızı yıpratacağından ve bahçelerde yıkama artık olmadığından seçeceğiniz halının türüne de dikkat etmenizde fayda var.

Evimizde kullanacağımız her ürünün temizliği rahat yapılabilir olmalı sizi yormamalı örneğin halılarınız anti bakteriyel olmalı mikrop barındırmamalı mutfak tezgahınız aynı şekilde içersin de bakteri üremesine sebebiyet verecek kimyasallar olmamalı çünkü kansere sebebiyet veren yüzlerce canlı ile birlikte yaşıyoruz bu aşamada önlemimizi de almalıyız şıklık tasarım ürünler evet ama ürünlerin hijyenik seçimler olması oldukça önemli. Tüm gün zamanınızı geçirdiğiniz alanların temizliği sizden soruluyor hele birde çocuklarınız var ise dikkat eşiğinizi daha da arttırmanız gerekiyor. Bağışıklıkları düşük olduğundan etkilenmeleri daha çabuk olacaktır. Modern estetiklik algısı yakalayacağız derken sağlımızdan olmayalım. Hasta yatağı kullandığımızı varsayalım; hasta yatağı kiralama hizmeti almaya başladığımızda koruyucu alez gibi ürünler de beraberinde verilmektedir.

Dediğimiz gibi bu konuda onlarca seçenek sunabiliriz ancak eviniz sizin yaşam alanınız eksperi de siz olacaksınız aracımız bozulduğunda ne yaparız? Araç ekspertiz firmalarından destek alırız yapılabilecekler eksikler rapor ile önümüze sunulur. Yada ümraniye oto ekspertiz firması gibi uzman servislere başvururuz. Bu sayede gerekli tamir ve bakımlarımız yapılabilir.