Mite (ev tozu), özellikle bronşit, astım, nefes darlığı gibi hastalıkları daha da tetikler. Aynı zamanda bu böceklerin alerjik reaksiyonları tetikleyici etkileri olduğu bilinmektedir.
Ev tozu akarları kişilerin yaşadıkları kapalı ortamlarda çoğalma gösterir. Özellikle sıcak ortamda yaşam sürdürmeyi sevdikleri için yatak içlerinde daha çok üreme gösterirler.
Deri döküntüleri ile beslenen bu akarlardan kurtulmak için evde bir kaç önlemler almak gerekir.
Halıları Kaldırmak
Halıların kaldırılması evde oluşan bu böceklerin oluşumunu engellemede ilk önemli adımdır. Bu ev akarları halının çeşidine bakmadan ve her tür halıda üreme gösterebilirler. Evde dokumalı bir halı yerine ince makinede yıkanabilen bir halı kullanılmalıdır.
Yatak odasındaki eşyalara dikkat edin
Yatak odasının zemini laminat parke, mermer, seramik gibi kolay temizlenen bir malzemeden olması alerjik reaksiyon gösteren insanların yaşamlarını daha kolay hale getirir. Ayrıca mobilya seçimi yaparken tüylü ve kadife kumaşlar yerine deri ve sentetik kumaş seçimi tercih edilmelidir. Özellikle de hastaların kullandığı hasta yataklarında bu duruma daha fazla dikkat edilmelidir. Hasta karyolası kiralama hizmeti alan kişiler koruyucu alez gibi bir çok yatak koruyucu kullanmasına rağmen ev tozlarına karşı gerekli tüm önlemleri almalıdır.
Ev havasını nemlendirmeyin
Evde buharlı ısıtıcılar kullanmanız ev havasını nemlendirmenize neden olacaktır. Miteler(Ev tozu) genellikle nemli ortamlarda çoğalır ve üreme gösterir. Bu sebeple ev ortamındaki nem oranının %50 den az olması gerekmektedir. Evdeki nem yüzdesini azaltmak için yerleri süpürüp sildikten sonra kesinlikle havalandırmalısınız.